Grotere Fietsambities

De komst van de Groene Loper heeft laten zien dat het in Maastricht mogelijk is grootschalige, betekenisvolle voorzieningen te maken voor fietsers. In aantrekkelijke ruimte, die past bij de stad, goed ontvangen wordt en mensen aanzet tot actief bewegen.

 

Jeniffer Roe The restorative city (2021)
De gezonde stad volgens de Amerikaanse schrijfster Jennifer Roe.

De Fietsersbond denkt dat Maastricht ook in andere stadsdelen toe is aan een transformatie naar een gezondere stad. Naar een stad die werkelijk uitnodigt om verplaatsingen voortaan op actieve wijze te doen: per fiets of te voet.

Na 45 jaar beleid voor de fiets in Maastricht wordt het tijd om het fietsbeleid op te schalen en een belangrijkere plek te geven. Maastricht kan daarbij meedoen aan de wereldwijde opmars van de fiets. Er is noodzaak. Er is energie. Er is ook weer Rijksgeld voor de fiets.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 probeert de Fietsersbond afdeling Maastricht en Heuvelland een aantal betekenisvolle transformaties van de stad te schetsen.

Hieronder staan de links naar een inleiding en naar 18 verschillende, deels overlappende, perspectieven. Wat vind je er van? Reacties zijn heel welkom op [email protected]