Graag ambitieuzer en voortvarender

Reactie op het Actieplan Fietsen in Maastricht 2020 – 2025

De Fietsersbond Maastricht en Heuvelland is blij dat het nieuwe actieplan van de gemeente Maastricht verschenen is. De Fietsersbond heeft hier samen met de gemeente enkele jaren (!) aan gewerkt.

Maar de Fietsersbond denkt dat er een forsere inspanning nodig is voor de realisatie van de ambities in de praktijk. Het is vooral het doel om een aantrekkelijk fietsnetwerk in stad en regio te realiseren dat met dit plan weinig dichterbij komt. Terwijl goede voorzieningen toch de belangrijkste basis vormen om meer mensen op de fiets te krijgen.

De structureel achterblijvende resultaten na 42 jaar fietsbeleid wijzen er volgens de Fietsersbond op dat een verandering in de gemeentelijke organisatie of in de werkmethoden nodig is om sneller vooruit te komen.

Het complete persbericht kan hieronder worden gedownload.

pdf ⋅ 452 KB

Persbericht nav Actieplan Fietsen

Download

Categorieën