Naar de “Scholtissenhof” in Bocholtz

Heuvelachtige route via het Knooppuntensysteem langs een leuk terrasje. Afstand 25 km, karakter: vrij zwaar

Route in het kader van “fietsen naar verrassende terrasjes”

Startpunt
is het Natuurtransferium “Poort Mergelland” in Simpelveld. Dit transferium heeft een ruime gratis parkeergelegenheid en ligt aan de Kruinweg net ten zuiden van Simpelveld. De route erheen is in de omgeving Van Simpelveld met richtingaanwijzers aangegeven. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en er is ook een mogelijkheid om fietsen te huren.

Routebeschrijving

1. Verlaat de parkeerplaats via de Kruinweg en sla op het fietspad rechtsaf.

2. Volg nu verder (in zuidelijke richting) de bordjes richting Knooppunt (=KP) 89.

3. Volg daarna de bordjes naar de KP 87. Let op: sla op dit Knooppunt bij de stoplichten van Wittem linksaf en ga in Partij de 1e weg rechtsaf naar KP 86, hier linksaf naar KP 90, KP 93, en via KP 94 (of eventueel via de vlakkere omleiding) naar KP 96 en KP 97.

4. Enkele honderden meters voor bij KP 97 de Knooppuntenroute naar rechts verlaten (dat is op een kruising aan het einde van de “Wijngracht”). Even verder ligt aan de Heiweg nr. 1 rechts vóór de spoorwegovergang de PAUZEPLEK:

HOEVE “DE SCHOLTISSENHOF”, MET EEN TERRAS OP DE BINNENPLAATS

Men serveert diverse dranken, Limburgse vlaai, vers gebakken wafels en eigen gemaakt ijs. Kijk eventueel op hun website voor meer informatie: www.scholtissenhof.nl

5. Volg na de pauze weer terug naar links de Knooppuntenroute en volg verder de bordjes naar KP 89 en tot slot bereik je via dit laatste Knooppunt weer het start- en eindpunt van deze tocht: het Natuurtransferium “Poort Mergelland”.

Tip
Schrijf de onderstreepte nummers van de Knooppunten op een sticker of pleister en plak dat op je stuur. Je hebt dan onderweg nauwelijks een kaart of routebeschrijving nodig.

Klik voor uitleg over het Knooppuntensysteem hier.

© Fietsersbond, afdeling Afdeling Maastricht – Bijgewerkt: 11-4-2007