Naar de paters in Wittem

Via het Knooppuntensysteem langs een leuk terrasje. Afstand 16 km, karakter: vrij licht met uitzondering van een steile helling aan het einde.

Route in het kader van “fietsen naar verrassende terrasjes”:

STARTPUNT is het Natuurtransferium “Poort Mergelland” in Simpelveld.

Dit transferium heeft een ruime gratis parkeergelegenheid en ligt aan de Kruinweg net ten zuiden van Simpelveld. De route erheen is in de omgeving Van Simpelveld met richtingaanwijzers aangegeven. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en er is ook een mogelijkheid om fietsen te huren.

Routebeschrijving :

1. Verlaat de parkeerplaats via de Kruinweg en sla op het fietspad rechtsaf.

2. Volg nu verder (in zuidelijke richting) de bordjes richting Knooppunt (=KP) 89.

3. Volg daarna de bordjes naar de KP 88, en KP 87.

3. Naast het klooster van de paters van Wittem ligt links langs de weg (enkele honderden meters vóór KP 87) de PAUZEPLEK:

Eén van de vier terrasjes rondom het klooster: “Auberge St.-Gerardus”, “Brasserie du Château”, “In den Roden Leeuw” en “Oud Wittem”.

4. Volg na de pauze via KP 87 de bordjes naar KP 89 en tot slot bereik je via dit laatste Knooppunt weer het start- en eindpunt van deze tocht: het Natuurtransferium “Poort Mergelland”.

Tip: Schrijf de onderstreepte nummers van de Knooppunten op een sticker of pleister en plak dat op je stuur. Je hebt dan onderweg nauwelijks een kaart of routebeschrijving nodig.

Klik voor uitleg over het Knooppuntensysteem hier.

© Fietsersbond, afdeling Afdeling Maastricht – Bijgewerkt: 10-4-2007