De oude God

Leuk rondje naar een bijzonder plekje in Rekem (27 kilometer, vlak)

Fiets Maastricht uit volgens de bewegwijzering naar knooppunt 10 bij Smeermaas. Ga verder naar 53. Het beschaduwde fietspad gaat door natuurgebied de Hochter Bampt, tussen de Maas en de Zuid-Willemsvaart. Vervolgens naar 58. Zoek de Oude God in het prachtige Rekem. Een snelle en leuke terugweg ligt aan de Rekemse kant van het kanaal. Ga eerst richting knooppunt 54. Voorbij het bijzondere bootcafé Op De Hogt het jaagpad blijven volgen tot aan de sluis, daar het kanaal (Briegden-Neerharen) oversteken en aan de overkant links af het jaagpad volgen dat via een fraaie bocht verbinding maakt met de Zuid-Willemsvaart. Dit leidt vanzelf terug naar Smeermaas.

Tips

Wie iets meer wil, kan vanaf knooppunt 53 verder fietsen naar knooppunt 52 in Uikhoven en daar ‘s zomers met een fietspontje oversteken naar Geulle (knooppunt 17). Vervolgens via de knooppunten 16, 15, 14, 08, 02 terug naar Maastricht. Deze route door het Maasdal is rustig en fraai, behalve het stuk door de bebouwde kom van Maastricht dat niet bepaald aantrekkelijk is. Zoek hier liever zelf een zo kort mogelijk weg terug.

Kinderen kan een groot plezier worden gedaan door via knooppunt 54 naar de speeltuin van kinderboerderij Lanaken te fietsen. Die is te vinden bij het fietsroutenetwerk op kasteeldomein Pietersheim.