Doortrappen

Samen gezellig eropuit op de fiets

Fietsen is niet alleen gezond maar ook heel gezellig samen met anderen! Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond organiseren een FietsTotaal Doortrapdag in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Vaals.

Tijdens de gezellige en interactieve Fietstotaal Doortrapdag ga je aan de slag met het opfrissen van je verkeerskennis, maak je kennis met de fietsspiegel en ga je samen op pad tijdens de groepsfietstocht om te genieten van het fietsen in je eigen omgeving. Fietsveiligheid staat centraal.

De FietsTotaal Doortrapdag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond in opdracht van de zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland als onderdeel van het programma Doortrappen. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker en veilig te fietsen. Dit is al enkele jaren een speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Senioren worden met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd om in beweging te blijven. Tegelijkertijd is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

FietsTotaal Doortrapdag
In de ochtend begin je met het opfrissen van de verkeerskennis en deel je, onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, ervaringen met elkaar en geeft een fietsdocent praktische tips. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘Slim omgaan met drukke fietspaden’, ‘Kwetsbaarheid in het verkeer’, ‘Conditie van het lichaam’ en ‘Veilig fietsen’. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leer je hoe je langer mobiel blijft en veilig aan het verkeer kunt blijven deelnemen. Na een goed verzorgde lunch maak je kennis met de fietsspiegel en wordt deze, als gewenst, gratis geïnstalleerd op de eigen fiets. Daarna begint de groep aan een zorgvuldig samengestelde fietstocht waarbij allerlei verkeerssituaties aan bod komen. Er kunnen maximaal 20 deelnemers aan deze dag deelnemen (vol=vol). Deelname is gratis voor inwoners van de betreffende gemeenten.

De eerste Fietstotaal Doortrapdag vindt plaats in Maastricht West op 6 juni.

Daarna volgen vergelijkbare Doortrapdagen in het Heuvelland:

– Meerssen 13 juni
– Gulpen-Wittem 20 juni
– Vaals 27 juni
– Eijsden-Margraten 4 juli
– Valkenburg 11 juli

Inschrijven kan per mail:
vvn.nl/opfriscursusmaastricht
vvn.nl/opfriscursusmeerssen
vvn.nl/opfriscursusgulpenwittem
vvn.nl/opfriscursusvaals
vvn.nl/opfriscursuseijsden-margraten
vvn.nl/opfriscursusvalkenburgaandegeul
of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850

Categorieën