Protest op wielen

Maastricht for Climate, Milieudefensie Maastricht, Fietsersbond Maastricht en buurtcomités organiseren een fietsprotest voor de milieuzone.

Protest op wielen

Wij fietsers hebben verschillende redenen om te fietsen en om het fietsen te willen bevorderen. Actief zijn, bewegen, menselijke maat, amper bedreiging voor (andermans) veiligheid, minder ruimtegebruik, minder energiegebruik en verplaatsen zonder vervuiling. Maar we fietsen wel heel vaak tussen druk gemotoriseerd verkeer en ondertussen ademen wij de kwalijke dampen van brommers en auto’s. Ruim 70 mensen sterven jaarlijks in Maastricht vroegtijdig.

Dit moet beter: Meer prioriteit voor de fiets en, een schonere lucht.

Wanneer: 18 maart 16 uur tot 18 uur

Begin: Markt Maastricht

Eind:  Raadsingang gemeentehuis, Mosae Forum Gubbelstraat

Categorieën