Fietsviaduct Wielerbaan geopend

Op zondag 22 mei 2016 vindt bij kasteel Geusselt de feestelijke opening plaats van het eerste stukje van de Groene Loper. In dit stuk bevindt zich het nieuwe fietsviaduct over de A2 dat Wielerbaan wordt genoemd omdat daar begin 20ste eeuw een wielerbaan heeft gelegen.

Fietsviaduct Wielerbaan ligt tussen de Geusselt en station Maastricht-Noord. Tot de gebruikers behoren scholieren, werknemers van de Beatrixhaven en mensen die zomaar een ommetje fietsen. Zij maken al kennis met de sfeer van het pad dat in 2017 maar liefst 2,5 kilometer wordt verlengd door Maastricht-Oost, tot bijna in Randwyck.

Situatie voorjaar 2016

De Fietsersbond vindt wel dat er nu snel werk moet worden gemaakt van het in twee richtingen aansluiten van de Beukenlaan op de Groene Loper. Zodat fietsers vanaf station Maastricht-Noord of vanuit Limmel het prachtige nieuwe fietspad in het park van kasteel Bethlehem (hotelschool) ontdekken. En zodat fietsers worden gestimuleerd om naar kasteel Vaeshartelt en eventueel verder te fietsen. Als de fietspaden op elkaar aansluiten kan de promotie van een prachtig fietsgebied echt beginnen!